Hjerteforeningen ambassadør

KÆMP FOR HJERTET

Alle fortjener en fremtid uden hjertesygdom

Hjerteforeningens kampagne Kæmp for Hjertet sætter fokus på de mindste hjerter, nemlig børnenes. Nu går de i kamp for hjertet, for det er deres fremtid, der er på spil!

Som stolt ambassadør for Hjerteforeningen, har Maria Lucia været så heldig at møde Sofie på 6 år. Sofies lillesøster, Freja, er hjertesyg og kæmpede for livet, da hun var helt lille. Derfor kæmper Sofie for Freja! 

Mød Sofie og hør hendes historie her

Sofie og hendes familie er nogle af dem, der har oplevet de mest udfordrende øjeblikke i kampen mod hjertesygdommen, men de har aldrig mistet kærligheden og håbet.

Hjertesygdom rammer hele familien og derfor får Sofie en dag, hvor hun bliver forkælet.

Se med når Maria Lucia overrasker Sofie uden for Rigshospitalet, hvor familien har været til et rutinetjek med lille Freja.

Støt børnenes indsamling og kæmp med for hjertesagen

Mød også brødrene Alfred Emil og Sigurd, der begge er født med hjertefejl, samt Smilla, der har mistet både sin farfar og faster til hjertesygdom. 

Alle har de på hver deres måde hjertesygdom helt tæt på og alle får de en hjælpende hånd af tre ambassadører: Michael Laudrup, Thomas Evers Poulsen og Maria Lucia.

OBS! Børnenes indsamling er nu slut. Men hvis du har lyst og mulighed for det, kan du fortsat støtte Hjerteforeningens vigtige arbejde ved at sende valgfrit beløb til MobilePay 701979.

HJERTEGALLA - 16. SEPTEMBER

Det hele kulminerer i Hjerteforeningens store indsamlingsshow Hjertegalla, der sendes på TV2 Charlie lørdag d. 16. september kl. 20.50.

Her vil alle børnene fra ‘Kæmp for Hjertet’-kampagnen og deres ambassadørmakkere være med på scenen og fortælle om, hvordan det er gået med deres indsamling.

Værter på aftenen er Michele Bellaiche, Christian Degn og Anna Stokholm

Ambassadør for Hjerteforeningen og Børnehjertefonden

Min familie og jeg mistede min far, da han kun var 56 år gammel. Hans sygdomshistorie var kompliceret, men i sidste ende var det en blodprop, som tog ham fra os alt for tidligt. Det er svært at miste en forælder, når man kun er 25 år og tror, at verden ligger for ens fødder og at ens forældre vil være der og støtte én i alt for evigt – hele livet igennem!

Men døden er uundgåelig. Det ved vi godt allesammen. Dog er det ikke noget, vi aktivt tænker på, før vi bliver præsenteret for det. For mit vedkommende har det vist sig at være noget af det absolut sværeste, jeg har skullet lære mig. At acceptere det uundgåelige og samtidig blive ved med at give og få kærlighed og føle, at jeg er det værd.

At livet betyder noget både i gode og dårlige stunder. På godt og ondt hele livet igennem, selvom man føler en tomhed, som til tider kan opsluge én pga. et minde så stort og kulsort, at det næsten ikke er til at bære.

Vi ved jo, at det sker for os alle før eller senere, men vi kan aktivt gøre noget for at det hellere sker senere end før og vi kan aktivt tale om døden, så den ikke virker så skræmmende og altopslugende ond, fordi vi ikke ved nok om den og fordi den konstant skræmmer os.

Dengang jeg mistede min far, havde jeg et stort behov for at få et fysisk bevis på, at han stadig levede i mig og at jeg, trods den store sorg, stadig havde lov til at leve, smile og være glad, selvom det værste jo var overgået mig!

Derfor designede jeg det lille symbol, som jeg fik tatoveret på min ene ringfinger for altid at blive mindet om, at vi skal leve livet hver eneste dag, nyde og give kærlighed, håbe på fred og hele tiden tro på os selv og på fremtiden – vide at selvom man føler, at man er blevet frarøvet noget, så er man aldrig helt alene!

Og derfor blev jeg også ambassadør for Hjerteforeningen. Symbolet, som står for tro, håb, kærlighed og fred i ét fint lille tegn, blev omsat til et smykke i samarbejde med Hjerteforeningen. Smykket skulle støtte op om Hjerteforeningens konstante kamp for at gøre os alle opmærksomme på, at det hjælper at ændre på sin livsstil og kostvaner, hvis man kæmper med et dårligt helbred og fortsætte med at støtte forskningen i vores hjerter, så vi på længere sigt kan undgå alt for mange dødsfald.